dijous, 24 d’octubre del 2019

1 any de Projecte DRONE

El curs 2018/2019 vam iniciar a la UEC l'Afrau el Projecte Drone. Conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics vam estudiar primer les propietats de l'electricitat per entendre el funcionament dels drones. A continuació, vam comprar el material i peces necessàries per el muntatge de dos drones. Algunes de les peces les vam fer amb impresora 3D. Un cop montats, els vam calibrar i els vam fer volar al Pavelló.

L'objectiu final d'aquest projecte era dur-los a la Fira de la Tecnologia a finals d'abril 2019. En aquest fira l'alumnat de la UEC vam mostrar els drones creats a diferents escoles de la comarca i, a més a més, vam ensenyar als nens i nenes a fer-los volar. Durant la fira però, no vam poder fer volar els nostres dos drones, ja que van patir algun xoc en les primeres proves de vol i van quedar en reparació.

Durant el curs 2019/2020, vist l'èxit que va tenir a la fira el projecte, es va decidir seguir-lo fent visites a diferents escoles. Hem començat per les ZER i seguirem amb el Vinyet durant el mes de desembre.

Aquest projecte està inclòs dins l'assignatura de Treball Cooperatiu, en la qual l'alumnat de la UEC col·laborem amb entitats/agents del Solsonès externs a l'escola. Així aconseguim conèixer diferents realitats del territori i, alhora, el territori coneix la UEC i hi treballa en equip.