dimecres, 29 de maig del 2013

Intercanvi generacional

Durant la setmana de la gent gran de Solsona, els i les alumnes de la UEC així com també els i les educadores hem gaudit de l'enriquiment que es produeix quan dues generacions de persones entren en contacte. La saviesa i la serenor que ens aporten la gent gran i  la frescor i l'espontaneïtat dels i de les joves han confluït en el mateix espai ensenyant-nos els uns als altres els punts de vista diferents que ens aporten les edats.
El dimarts vàrem visitar el poblat ibèric del Castellvell, sobre el qual des de la UEC hem fet un projecte anomenat "El mòbil la màquina del temps": un projecte de realitat augmentada que consisteix en, mitjançant el mòbil, observar cóm vivien els íbers del poblat, tot seguint un joc de pistes amb imatges i vídeos realitzats per l'alumnat de la UEC i al qual es pot accedir a través de l'aplicació Eduloc. Vàrem estar visitant tots junts el poblat i compartint l'experiència de la realització del projecte.
L'endemà, vàrem rebre la visita a la UEC  de més de seixanta participants de la caminada popular. Els hi vam ensenyar la UEC, que la majoria d'ells no coneixien, així vam donar a conèixer una mica més la UEC i tot el què hi fem, cóm és el dia a dia, quins aprenentatges es reben i el nostre mètode de treball, que incideix més en l'aprenentatge significatiu a través de la pràctica.
En acabar la visita, vam esmorzar tots plegats coca amb xocolata i sucs gentilesa del Consell de la Gent Gran,  l'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès. La gent gran van seguir el seu camí i nosaltres vam continuar treballant a la UEC amb el plaer d'haver compartit amb ells i d'haver mostrat la nostra tasca.

Carme Castel
Educadora de la UEC